We zijn bijna halfweg. En dat doen we goed!

De eerste twee weken van juni zijn voorbij gevlogen. Via onze sociale mediakanalen zagen we heel wat fijne posts passeren van jullie avonturen van onderweg. Heerlijk om al die blije snoeten te zien! Een speekmedaille voor iedereen. En veel wind in de rug, dat ook.

Geschreven door Hanne, op 14 juni 2023

Geniet even mee van een paar leuke posts met #30dagenminderwagen.

Natuurenbos tip parkbos
Qbd group fietsonderhoud

Natuur en Bos zit helemaal op onze kar. In deze post vind je de mooiste natuurgebieden waar je makkelijk zonder wagen naartoe kan. Eentje voor elke provincie.

QbD group laat zich van zijn enthousiastste kant zien: de werknemers die meedoen aan 30 Dagen Minder Wagen kregen een vrolijk fietsonderhoud.

Cathy macharis op de bus
Fiets in bib heusden zolder

Op de instagram van professor Cathy Macharis van de VUB kan je meevolgen met haar autoluwe exploten. Van een busrit naar de cinema tot een carpoolend weekendje weg.

En ondertussen wint de bib van Heusden-Zolder de prijs voor de origineelste zelf ontworpen goodie: een fiets op een piedestal van boeken mét 30 Dagen Minder Wagen-fietstassen. Schitterend.

Gezinsbond ontbijt
Schepen brugge

Bij de Gezinsbond laten ze geen kans liggen om te genieten van 't goede leven. En van onderweg te zijn. Heel wat collega's springen deze maand extra op de fiets naar Brussel. Je zou voor minder, als je bij aankomst op het werk je voetjes onder tafel mag schuiven bij een uitgebreid ontbijt.

In Brugge zet de schepen van milieubeleid en klimaat en energie zelf ook haar beste fietsbeentje voor. Aan de inschrijvingen te zien zijn er veel Bruggelingen samen met haar onderweg. Dat verdient een applaus, zo eentje van het uitgebreide kaliber, zoals dit heerlijke applaus van de mensen van de Fietserij in Aalst.

Heb je zelf ook nog leuke foto's van onderweg? Post ze op je Instagram of Facebook met #30dagenminderwagen. Zo kunnen wij ook meegenieten.

  • Vertel het voort:

Meer inspiratie

Applaus voor fietsers!

Op 3 juni is het Wereldfietsdag en dat zullen een heleboel fietsers op vrijdag 2 juni al merken! Dankzij het daverend fietsapplaus van de Fietsersbond op maar liefst 190 plaatsen in Vlaanderen en Brussel. Aan alle fietsers: doe zo voort! Aan alle twijfelaars: spring op de fiets! Het is niet voor niets #30dagenminderwagen.

Lees meer over Applaus voor fietsers!

8 redenen waarom autominderen goed is voor je lijf en je hoofd

Minder autorijden is een zegen voor je gezondheid. Je beweegt meer, je maakt je hoofd leeg. En dat heeft een grotere impact dan je denkt. Lees hier hoe dat komt.

Lees meer over 8 redenen waarom autominderen goed is voor je lijf en je hoofd

30 Dagen Minder Wagen in het nieuws

De afgelopen weken stond Cathy Macharis, hoogleraar Duurzame Mobiliteit aan de Vrije Universiteit Brussel én ambassadeur van 30 Dagen Minder Wagen verschillende keren de pers te woord. Met haar enthousiasme overtuigde ze al veel mensen om de uitdaging aan te gaan.

Lees meer over 30 Dagen Minder Wagen in het nieuws

Ja, stuur me alle tips!

Doe mee aan de 30 Dagen Minder Wagen en ontvang massa’s tips, tricks én een pak voordelen van onze mobiliteitspartners. Door de challenge aan te gaan kan je niet alleen zelf veel leren, maar geef je ook meteen input voor een beter mobiliteitsbeleid.

Een actie van

logo netwerk duurzame mobiliteit

Met de steun van