We zijn bijna halfweg. En dat doen we goed!

De eerste twee weken van juni zijn voorbij gevlogen. Via onze sociale mediakanalen zagen we heel wat fijne posts passeren van jullie avonturen van onderweg. Heerlijk om al die blije snoeten te zien! Een speekmedaille voor iedereen. En veel wind in de rug, dat ook.

Geschreven door Hanne, op 14 juni 2023

Geniet even mee van een paar leuke posts met #30dagenminderwagen.

Natuurenbos tip parkbos
Qbd group fietsonderhoud

Natuur en Bos zit helemaal op onze kar. In deze post vind je de mooiste natuurgebieden waar je makkelijk zonder wagen naartoe kan. Eentje voor elke provincie.

QbD group laat zich van zijn enthousiastste kant zien: de werknemers die meedoen aan 30 Dagen Minder Wagen kregen een vrolijk fietsonderhoud.

Cathy macharis op de bus
Fiets in bib heusden zolder

Op de instagram van professor Cathy Macharis van de VUB kan je meevolgen met haar autoluwe exploten. Van een busrit naar de cinema tot een carpoolend weekendje weg.

En ondertussen wint de bib van Heusden-Zolder de prijs voor de origineelste zelf ontworpen goodie: een fiets op een piedestal van boeken mét 30 Dagen Minder Wagen-fietstassen. Schitterend.

Gezinsbond ontbijt
Schepen brugge

Bij de Gezinsbond laten ze geen kans liggen om te genieten van 't goede leven. En van onderweg te zijn. Heel wat collega's springen deze maand extra op de fiets naar Brussel. Je zou voor minder, als je bij aankomst op het werk je voetjes onder tafel mag schuiven bij een uitgebreid ontbijt.

In Brugge zet de schepen van milieubeleid en klimaat en energie zelf ook haar beste fietsbeentje voor. Aan de inschrijvingen te zien zijn er veel Bruggelingen samen met haar onderweg. Dat verdient een applaus, zo eentje van het uitgebreide kaliber, zoals dit heerlijke applaus van de mensen van de Fietserij in Aalst.

Heb je zelf ook nog leuke foto's van onderweg? Post ze op je Instagram of Facebook met #30dagenminderwagen. Zo kunnen wij ook meegenieten.

  • Vertel het voort:

Meer inspiratie

Ondertussen, achter de schermen van 30 Dagen Minder Wagen

Juni ligt alweer meer dan een maand achter ons. Terwijl jullie volop genieten van zomer, vakantie en onderweg zijn, is het team van 30 Dagen Minder Wagen achter de schermen volop aan 't knallen. We verwerken de antwoorden die jullie gaven op de bevragingen en we bereiden de focusgroepen van september voor. In die focusgroepen vragen we de pieren uit de neus van mensen met uiteenlopende mobiliteitsprofielen.

Lees meer over Ondertussen, achter de schermen van 30 Dagen Minder Wagen

Van 30 dagen naar 365 Dagen Minder Wagen

Na de eerste editie van 30 Dagen Minder Wagen verzamelden wij de beste tips uit de nieuwsbrieven in een handig e-book.

Lees meer over Van 30 dagen naar 365 Dagen Minder Wagen

Wat beweegt er sinds vorig jaar op vlak van Duurzame Mobiliteit?

“Laat degene die de wereld in beweging wil zetten, eerst zelf in actie komen”, schreef Socrates meer dan 2000 jaar geleden al. Dat hebben we als organisatoren van 30 Dagen Minder Wagen zeker gedaan. Van inspirerende rapporten tot onconventionele evenementen, dit is wat wij binnen het Netwerk Duurzame Mobiliteit samen met de lidorganisaties sinds de vorige editie van 30 Dagen Minder Wagen in beweging hebben gezet.

Lees meer over Wat beweegt er sinds vorig jaar op vlak van Duurzame Mobiliteit?

Ja, stuur me alle tips!

Doe mee aan de 30 Dagen Minder Wagen en ontvang massa’s tips, tricks én een pak voordelen van onze mobiliteitspartners. Door de challenge aan te gaan kan je niet alleen zelf veel leren, maar geef je ook meteen input voor een beter mobiliteitsbeleid.

Een actie van

logo netwerk duurzame mobiliteit

Met de steun van