Wie zit er achter 30 Dagen Minder Wagen?

De 30 Dagen Minder Wagen is een campagne van het Netwerk Duurzame Mobiliteit. We werken samen met het Departement van Mobiliteit en Openbare Werken, de onderzoeksgroep MOBI en onze vier mobiliteitspartners NMBS, De Lijn, Cambio autodelen en Blue Bike. Een breed netwerk aan enthousiaste steden, gemeenten en organisaties draagt de boodschap mee naar buiten.

Geschreven door Hanne, op 04 april 2022

Netwerk Duurzame Mobiliteit verenigt als erkende koepel van mobiliteitsverenigingen Autodelen.net, Bond Beter Leefmilieu, Fietsersbond, Mobiel 21, Mpact, Trage Wegen, TreinTramBus en de Voetgangersbeweging. We verdedigen de gezamenlijke belangen, ondersteunen en vertegenwoordigen de leden, geven richting aan het Vlaams mobiliteitsbeleid en coördineren de samenwerking in campagnes en projecten. Onze ambitie is drievoudig: voortrekkers van duurzame mobiliteit meer slagkracht geven, overheden stuwen richting een geïntegreerd duurzaam mobiliteitsbeleid en steeds meer mensen #goedopweg zetten en aanzetten tot duurzame mobiliteitskeuzes.

Ontwerp zonder titel 8

We werken samen met het Departement van Mobiliteit en Openbare Werken en met onze vier mobiliteitspartners NMBS, De Lijn, Blue-bike en cambio autodelen. Zij ondersteunen de campagne en bieden heel wat voordelen aan de deelnemers van de 30 Dagen Minder Wagen. We krijgen steun van O2O en VDK.

Professor Cathy Macharis is de ambassadrice van de 30 Dagen Minder Wagen. Zij lanceerde het idee in december en motiveert sindsdien iedereen om haar heen om mee te doen. Daarnaast ondersteunt ze ons samen met een team onderzoekers van het Mobility, Logistics and Automotive Technology Research Centre (MOBI) bij het opstellen en verwerken van de enquêtes.

Ontwerp zonder titel 9

Tenslotte draagt een breed netwerk aan organisaties, steden en gemeenten de 30 Dagen Minder Wagen mee naar buiten. Bos+, Gezinsbond, Unizo, GO!, VVSG, Dito vzw, LOGO Gezond plus, Boerenenburen, KWB, Gents Milieu Front, Claus2You, Klimaan, Goodplanet, VSV, High Five, Pasar, Partago, AXA, VDW Lease, Slim naar Antwerpen, Beweging.net, Stad Mechelen, Stad Antwerpen, Provincie Antwerpen, Stad Brugge, Puurs-Sint-Amands, ZuidtrAnt.

Logos voor website
  • Vertel het voort:

Meer inspiratie

Ontdek Scone, de app die je helpt om CO₂-neutraal te worden.

Iedereen die meedoet met 30 Dagen Minder Wagen is sowieso goed bezig. Maar om echt goed te weten hoe goed je bezig bent, is een klein beetje hulp wel gemakkelijk. En dus stellen we je graag voor aan Scone, een Belgische app die je helpt om je CO₂-voetafdruk te verkleinen. Elke dag zet je kleine stapjes via slimme tips en uitdagingen die je zelf kiest. Ideaal om je beloftes te houden en netjes te monitoren hoeveel duurzame kilometers jij aflegt tijdens 30 Dagen Minder Wagen (en daarna natuurlijk).

Lees meer over Ontdek Scone, de app die je helpt om CO₂-neutraal te worden.

Erop uit! Vijf bestemmingen op minder dan een halve dag reizen van Brussel

Reizen zonder eigen wagen, is zalig rustig. Als de reiskriebels toeslaan moet je vaak wel iets meer plannen, en iets meer tijd voorzien dan voorheen. Of niet natuurlijk! Want ook dichtbij is er zoveel moois te ontdekken.

Lees meer over Erop uit! Vijf bestemmingen op minder dan een halve dag reizen van Brussel

30 Dagen Minder Wagen in het nieuws

De afgelopen weken stond Cathy Macharis, hoogleraar Duurzame Mobiliteit aan de Vrije Universiteit Brussel én ambassadeur van 30 Dagen Minder Wagen verschillende keren de pers te woord. Met haar enthousiasme overtuigde ze al veel mensen om de uitdaging aan te gaan.

Lees meer over 30 Dagen Minder Wagen in het nieuws

Ja, stuur me alle tips!

Doe mee aan de 30 Dagen Minder Wagen en ontvang massa’s tips, tricks én een pak voordelen van onze mobiliteitspartners. Door de challenge aan te gaan kan je niet alleen zelf veel leren, maar geef je ook meteen input voor een beter mobiliteitsbeleid.

Een actie van

logo netwerk duurzame mobiliteit

Met de steun van