Wie zit er achter 30 Dagen Minder Wagen?

De 30 Dagen Minder Wagen is een campagne van het Netwerk Duurzame Mobiliteit. We werken samen met het Departement van Mobiliteit en Openbare Werken, de onderzoeksgroep MOBI en onze vier mobiliteitspartners NMBS, De Lijn, Cambio autodelen en Blue Bike. Een breed netwerk aan enthousiaste steden, gemeenten en organisaties draagt de boodschap mee naar buiten.

Geschreven door Laura, op 04 april 2022

Netwerk Duurzame Mobiliteit verenigt als erkende koepel van mobiliteitsverenigingen Autodelen.net, Bond Beter Leefmilieu, Fietsersbond, Mobiel 21, Mpact, Trage Wegen, TreinTramBus en de Voetgangersbeweging. We verdedigen de gezamenlijke belangen, ondersteunen en vertegenwoordigen de leden, geven richting aan het Vlaams mobiliteitsbeleid en coördineren de samenwerking in campagnes en projecten. Onze ambitie is drievoudig: voortrekkers van duurzame mobiliteit meer slagkracht geven, overheden stuwen richting een geïntegreerd duurzaam mobiliteitsbeleid en steeds meer mensen #goedopweg zetten en aanzetten tot duurzame mobiliteitskeuzes.

Ontwerp zonder titel 8

We werken samen met het Departement van Mobiliteit en Openbare Werken en met onze vier mobiliteitspartners NMBS, De Lijn, Blue-bike en cambio autodelen. Zij ondersteunen de campagne en bieden heel wat voordelen aan de deelnemers van de 30 Dagen Minder Wagen. We krijgen steun van O2O en VDK.

Professor Cathy Macharis is de ambassadrice van de 30 Dagen Minder Wagen. Zij lanceerde het idee in december en motiveert sindsdien iedereen om haar heen om mee te doen. Daarnaast ondersteunt ze ons samen met een team onderzoekers van het Mobility, Logistics and Automotive Technology Research Centre (MOBI) bij het opstellen en verwerken van de enquêtes.

Ontwerp zonder titel 9

Tenslotte draagt een breed netwerk aan organisaties, steden en gemeenten de 30 Dagen Minder Wagen mee naar buiten. Bos+, Gezinsbond, Unizo, GO!, VVSG, Dito vzw, LOGO Gezond plus, Boerenenburen, KWB, Gents Milieu Front, Claus2You, Klimaan, Goodplanet, VSV, High Five, Pasar, Partago, AXA, VDW Lease, Slim naar Antwerpen, Beweging.net, Stad Mechelen, Stad Antwerpen, Provincie Antwerpen, Stad Brugge, Puurs-Sint-Amands, ZuidtrAnt.

Logos voor website
  • Vertel het voort:

Meer inspiratie

8 redenen waarom autominderen goed is voor je lijf en je hoofd

Minder autorijden is een zegen voor je gezondheid. Je beweegt meer, je maakt je hoofd leeg. En dat heeft een grotere impact dan je denkt. Lees hier hoe dat komt.

Lees meer over 8 redenen waarom autominderen goed is voor je lijf en je hoofd

Wat beweegt er sinds vorig jaar op vlak van Duurzame Mobiliteit?

“Laat degene die de wereld in beweging wil zetten, eerst zelf in actie komen”, schreef Socrates meer dan 2000 jaar geleden al. Dat hebben we als organisatoren van 30 Dagen Minder Wagen zeker gedaan. Van inspirerende rapporten tot onconventionele evenementen, dit is wat wij binnen het Netwerk Duurzame Mobiliteit samen met de lidorganisaties sinds de vorige editie van 30 Dagen Minder Wagen in beweging hebben gezet.

Lees meer over Wat beweegt er sinds vorig jaar op vlak van Duurzame Mobiliteit?

Applaus voor fietsers!

Op 3 juni is het Wereldfietsdag en dat zullen een heleboel fietsers op vrijdag 2 juni al merken! Dankzij het daverend fietsapplaus van de Fietsersbond op maar liefst 190 plaatsen in Vlaanderen en Brussel. Aan alle fietsers: doe zo voort! Aan alle twijfelaars: spring op de fiets! Het is niet voor niets #30dagenminderwagen.

Lees meer over Applaus voor fietsers!

Ja, stuur me alle tips!

Doe mee aan de 30 Dagen Minder Wagen en ontvang massa’s tips, tricks én een pak voordelen van onze mobiliteitspartners. Door de challenge aan te gaan kan je niet alleen zelf veel leren, maar geef je ook meteen input voor een beter mobiliteitsbeleid.

Een actie van

logo netwerk duurzame mobiliteit

Met de steun van