Wie zit er achter 30 Dagen Minder Wagen?

De 30 Dagen Minder Wagen is een campagne van het Netwerk Duurzame Mobiliteit. We werken samen met het Departement van Mobiliteit en Openbare Werken, de onderzoeksgroep MOBI en onze vier mobiliteitspartners NMBS, De Lijn, Cambio autodelen en Blue Bike. Een breed netwerk aan enthousiaste steden, gemeenten en organisaties draagt de boodschap mee naar buiten.

Geschreven door Laura, op 04 april 2022

Netwerk Duurzame Mobiliteit verenigt als erkende koepel van mobiliteitsverenigingen Autodelen.net, Bond Beter Leefmilieu, Fietsersbond, Mobiel 21, Mpact, Trage Wegen, TreinTramBus en de Voetgangersbeweging. We verdedigen de gezamenlijke belangen, ondersteunen en vertegenwoordigen de leden, geven richting aan het Vlaams mobiliteitsbeleid en coördineren de samenwerking in campagnes en projecten. Onze ambitie is drievoudig: voortrekkers van duurzame mobiliteit meer slagkracht geven, overheden stuwen richting een geïntegreerd duurzaam mobiliteitsbeleid en steeds meer mensen #goedopweg zetten en aanzetten tot duurzame mobiliteitskeuzes.

Ontwerp zonder titel 8

We werken samen met het Departement van Mobiliteit en Openbare Werken en met onze vier mobiliteitspartners NMBS, De Lijn, Blue-bike en cambio autodelen. Zij ondersteunen de campagne en bieden heel wat voordelen aan de deelnemers van de 30 Dagen Minder Wagen. We krijgen steun van O2O en VDK.

Professor Cathy Macharis is de ambassadrice van de 30 Dagen Minder Wagen. Zij lanceerde het idee in december en motiveert sindsdien iedereen om haar heen om mee te doen. Daarnaast ondersteunt ze ons samen met een team onderzoekers van het Mobility, Logistics and Automotive Technology Research Centre (MOBI) bij het opstellen en verwerken van de enquêtes.

Ontwerp zonder titel 9

Tenslotte draagt een breed netwerk aan organisaties, steden en gemeenten de 30 Dagen Minder Wagen mee naar buiten. Bos+, Gezinsbond, Unizo, GO!, VVSG, Dito vzw, LOGO Gezond plus, Boerenenburen, KWB, Gents Milieu Front, Claus2You, Klimaan, Goodplanet, VSV, High Five, Pasar, Partago, AXA, VDW Lease, Slim naar Antwerpen, Beweging.net, Stad Mechelen, Stad Antwerpen, Provincie Antwerpen, Stad Brugge, Puurs-Sint-Amands, ZuidtrAnt.

Logos voor website
  • Vertel het voort:

Meer inspiratie

Delen is de max!

Je wilt je zo slim en duurzaam mogelijk verplaatsen, dus je stapt, fietst en treint je een slag in de rondte. Maar ja, hoe krijg je nu die tweehonderd liter potgrond van het tuincentrum naar huis? En hoe raak je nu bij je familie die op de boerenbuiten woont? Geen nood, want delen is het nieuwe hebben! Voor elke vraag, klein of groot, is er wel een oplossing op maat.

Lees meer over Delen is de max!

Al meer dan 3500 deelnemers!

Al meer dan 3500 mensen doen mee aan 30 Dagen Minder Wagen. En er komen er elke dag nog bij. Er zitten zelfs bekende gezichten tussen de deelnemers. Weerman Frank Deboosere heeft zich al ingeschreven en gaat in juni volop voor meer duurzame mobiliteit.

Lees meer over Al meer dan 3500 deelnemers!

Maak van 30 Dagen Minder Wagen een succes met deze vijf gouden tips

Laten we eerlijk zijn: een goed voornemen volhouden is voor niemand gemakkelijk. Maar hé, daarvoor zijn wij er. Ga aan de slag met deze vijf tips en je zal zien dat je fluitend naar het einde van de maand juni fietst. Of wandelt. Of treint. Afijn, je snapt wat we bedoelen.

Lees meer over Maak van 30 Dagen Minder Wagen een succes met deze vijf gouden tips

Ja, stuur me alle tips!

Doe mee aan de 30 Dagen Minder Wagen en ontvang massa’s tips, tricks én een pak voordelen van onze mobiliteitspartners. Door de challenge aan te gaan kan je niet alleen zelf veel leren, maar geef je ook meteen input voor een beter mobiliteitsbeleid.

Een actie van

logo netwerk duurzame mobiliteit

Onze partners

Met de steun van