Waarom meedoen?

Omdat wij geloven dat jij het kan: je eigen wagen 30 dagen aan de kant laten staan. En in juni kan jij het eindelijk ook bewijzen, samen met duizenden andere Vlamingen die meedoen aan dit experiment. Ontdek nieuwe routes, boost je gezondheid, bespaar op je verplaatsingskosten, … en maak een positief verschil voor het milieu. Dankzij jouw ervaringen en feedback geef je beleidsmakers trouwens rechtstreeks input voor meer duurzame mobiliteit en meer straten en wijken op mensenmaat.

4 goeie redenen

Voor je gezondheid

Elke dag bewegen: da’s goed voor je lijf en voor je hoofd. Genoeg bewegen lukt vanzelf door te kiezen voor duurzame mobiliteit. Of je nu fietst of wandelt. Naar je werk, het station, de bushalte of een deelauto. (En vergeet onderweg niet te genieten van de zon op je snoet of de wind in je haren.)

Voor het avontuur

Stap uit de sleur (en uit de file). Kies een maand lang voor een nieuwe manier van onderweg zijn. Je ontmoet andere mensen, je ontdekt nieuwe routes en bijzondere plekken en laat een frisse wind waaien door je gewoontes.

Voor je portemonnee

Met brandstofprijzen die door het dak gaan, is autorijden echt duur geworden. Wij wijzen je de weg in de alternatieven voor de auto. Ga de uitdaging aan om 30 dagen lang anders op weg te gaan en merk het verschil in je portemonnee.

Voor verandering

Dump je auto en maak een sterk statement. Jij kiest voor een samenleving met minder CO2-uitstoot, luchtvervuiling en een omgeving op maat van mensen. Via de enquêtes van 30 Dagen Minder Wagen zorgen wij ervoor dat je stem met een megafoon in de oren van onze beleidsmakers terecht komt.

Hoe meedoen?

Zet je wagen op slot

Laat je inspireren

En vertrek!

Een actie van

logo netwerk duurzame mobiliteit

Onze partners

Met de steun van