Waarom?

Omdat wij geloven dat jij het kan: 30 dagen lang meer fietsen, wandelen, autodelen of trein-tram-bussen. Door een maand lang bewuster bezig te zijn met je mobiliteit, ga je vanzelf kiezen voor minder auto. Want al die andere manieren van onderweg zijn hebben je veel te bieden:

  • je boost je gezondheid door meer te bewegen én je hebt minder last van file- en parkeerstress
  • je bespaart veel geld aan brandstof- en parkeerkosten
  • je leert nieuwe routes, schone plekken en fijne mensen kennen onderweg
  • je draagt je steentje bij aan de strijd tegen de klimaatverandering
  • en je vergroot de een groeiende groep mensen die meer en betere infrastructuur willen voor openbaar vervoer, fietsers, voetgangers en autodelers.

Met andere woorden: je maakt een positief verschil door je gewoontes te doorbreken. Jouw deelname is een signaal aan de beleidsmakers dat duurzame mobiliteit en straten en wijken op mensenmaat hoger op de agenda moeten.

We doen dit samen

Meer te voet, met de fiets, het openbaar vervoer en autodelen: dat lijkt misschien lastig. Maar met onze concrete tips en de steun van véél gemeenten en andere partners gaat het je zeker lukken.

En voor al die keren dat je niet zonder auto kan, gebruiken wij onze stem om de beleidsmakers te laten weten dat er meer investeringen nodig zijn in openbaar vervoer, comfortabele wandel- en fietsinfrastructuur en autodelen.

Voor de pers

Wie zit er achter 30 Dagen Minder Wagen?

Netwerk Duurzame Mobiliteit verenigt als erkende koepel van mobiliteitsverenigingen Autodelen.net, Bond Beter Leefmilieu, Fietsersbond, Mobiel 21, Mpact, Trage Wegen, TreinTramBus en de Voetgangersbeweging. Allemaal samen zetten we elk jaar deze campagne op poten. Netwerk Duurzame Mobiliteit wil een samenleving mogelijk maken waarin iedereen, zonder onderscheid, zich met minimale negatieve effecten voor mens en planeet, vrij kan verplaatsen.

Deze campagne komt tot stand met de steun van het departement Mobiliteit en Openbare Werken. 30 dagen minder wagen past binnen Hoppin, de Vlaamse visie op mobiliteit die inzet op duurzamer vervoer.

  • Vertel het voort:

Meer inspiratie

Wie zit er achter 30 Dagen Minder Wagen?

De 30 Dagen Minder Wagen is een campagne van het Netwerk Duurzame Mobiliteit. We werken samen met het Departement van Mobiliteit en Openbare Werken, en onze mobiliteitspartners Cambio autodelen en Blue Bike. Een breed netwerk aan enthousiaste steden, gemeenten en organisaties zet de campagne mee in de schijnwerpers.

Lees meer over Wie zit er achter 30 Dagen Minder Wagen?

5 routetips voor fietsvakanties met begin- en eindpunt aan een station

Heb je zin om deze zomer meerdere dagen na elkaar te fietsen door prachtige landschappen en historische steden? Tussendoor de tijd te nemen om musea of historische erfgoedlocaties te verkennen? Zoek niet verder! We hebben 5 routes geselecteerd die starten en eindigen in de buurt treinstations. Zo kan je gemakkelijk de trein nemen met je fiets en hop, je bent vertrokken!

Lees meer over 5 routetips voor fietsvakanties met begin- en eindpunt aan een station

Budgethacks voor trein en bus die je helpen autominderen

Autorijden is duur, dat kon je al lezen in ons artikel over de échte kosten van autorijden. Kies je daarentegen voor het openbaar vervoer, dan bespaar je automatisch een pak geld. Zowel De Lijn als de NMBS hebben talloze voordeelformules en kortingen om je portemonnee een plezier te doen.

Lees meer over Budgethacks voor trein en bus die je helpen autominderen

Ja, stuur me alle tips!

Doe mee aan de 30 Dagen Minder Wagen en ontvang massa’s tips, tricks én een pak voordelen van onze mobiliteitspartners. Door de challenge aan te gaan kan je niet alleen zelf veel leren, maar geef je ook meteen input voor een beter mobiliteitsbeleid.

Een actie van

logo netwerk duurzame mobiliteit

Met de steun van