Over ons

30 Dagen Minder Wagen helpt jou als enthousiaste deelnemers om je gewoonten te doorbreken en je duurzamer te verplaatsen. Minder met de eigen wagen, meer te voet, met de fiets, het openbaar vervoer en deelsystemen. Doorheen de maand juni ondersteunen we je met concrete tips en handige kortingen. Lukt het niet altijd om de auto te laten staan? Dan horen we graag welke drempels je tegen kwam, zodat wij daarmee naar beleidsmakers kunnen stappen. 30 Dagen Minder Wagen is een campagne van het Netwerk Duurzame Mobiliteit. We werken samen met het de onderzoeksgroep Mobilise VUB. De campagne kwam tot stand met steun van het departement Mobiliteit en Openbare Werken.

Netwerk Duurzame Mobiliteit verenigt als erkende koepel van mobiliteitsverenigingen Autodelen.net, Bond Beter Leefmilieu, Fietsersbond, Mobiel 21, Mpact, Trage Wegen, TreinTramBus en de Voetgangersbeweging. Allemaal samen zetten we elk jaar deze campagne op poten. Netwerk Duurzame Mobiliteit wil een samenleving mogelijk maken waarin iedereen, zonder onderscheid, zich met minimale negatieve effecten voor mens en planeet, vrij kan verplaatsen. Voor deze campagne werken we samen met Prof. Cathy Macharis en de onderzoeksgroep Mobilise aan de Vrije Universiteit Brussel voor het opstellen en verwerken van de enquêtes.

Deze campagne kwam tot stand met de steun van het departement Mobiliteit en Openbare Werken en van De Lijn, NMBS, o2o Bicycle Leasing, vdk bank en zwartopwit.

Tenslotte draagt een breed netwerk aan organisaties, steden en gemeenten de campagne 30 Dagen Minder Wagen mee naar buiten. De volgende organisaties zijn partner van de campagne: cambio autodelen, Blue-bike, Baanbrekende Werkgever, Slim naar Antwerpen, VSV, VVSG, Act 4 Change, Klimaat Contact, Verkeersplatform Rupelstreek, Vlaams Instituut Gezond Leven, Reset Vlaanderen, BASF, Duurzame Heistenaars, Herwin, Avansa Limburg, Klimaan, Gezinsbond, Beweging.net, Dégage, Gents Milieufront, Landelijke Gilden, RouteYou, Lactalis Belgium en Lactalis-Nestlé Produits Frais, Velo Antwerpen, Claus2you, soswelzijn, Avansa Kempen, BOS+, Vl@s vzw, Toekomst Telt en Scone. De volgende steden en gemeenten zijn partner van de campagne: Gent, Turnhout, Kalmthout, Moorslede, Wichelen, Puurs-Sint-Amands, Roeselare, Brugge, Pelt en Affligem.

  • Vertel het voort:

Meer inspiratie

Van 30 dagen naar 365 Dagen Minder Wagen

Na de eerste editie van 30 Dagen Minder Wagen verzamelden wij de beste tips uit de nieuwsbrieven in een handig e-book.

Lees meer over Van 30 dagen naar 365 Dagen Minder Wagen

Word partner van 30 Dagen Minder Wagen

30 Dagen Minder Wagen zoekt partners om de campagne te ondersteunen en mee uit te dragen. Maar vooral om zoveel mogelijk mensen te overtuigen om mee te doen en hun eigen auto wat vaker aan de kant te laten staan. Vorig jaar was de campagne alvast nationaal nieuws en bereikten we meer dan 6500 deelnemers. Dit jaar gaan we voor minstens 15.000. En daarvoor rekenen we ook op jouw hulp.

Lees meer over Word partner van 30 Dagen Minder Wagen

Wat beweegt er sinds vorig jaar op vlak van Duurzame Mobiliteit?

“Laat degene die de wereld in beweging wil zetten, eerst zelf in actie komen”, schreef Socrates meer dan 2000 jaar geleden al. Dat hebben we als organisatoren van 30 Dagen Minder Wagen zeker gedaan. Van inspirerende rapporten tot onconventionele evenementen, dit is wat wij binnen het Netwerk Duurzame Mobiliteit samen met de lidorganisaties sinds de vorige editie van 30 Dagen Minder Wagen in beweging hebben gezet.

Lees meer over Wat beweegt er sinds vorig jaar op vlak van Duurzame Mobiliteit?

Ja, stuur me alle tips!

Doe mee aan de 30 Dagen Minder Wagen en ontvang massa’s tips, tricks én een pak voordelen van onze mobiliteitspartners. Door de challenge aan te gaan kan je niet alleen zelf veel leren, maar geef je ook meteen input voor een beter mobiliteitsbeleid.

Een actie van

logo netwerk duurzame mobiliteit

Met de steun van