Laat je inspireren

Proef van duurzame mobiliteit. 30 dagen lang geven we je tips en tricks, de fijnste routes, beste apps en handigste hacks. Voor verplaatsingen en avonturen zonder eigen wagen.

SCHRIJF JE NU IN

Laat je inspireren

Reistip: 5 bestemmingen bereikbaar met de trein

Heb jij je reis voor deze zomer al gepland? Op heel wat bestemmingen ben je sneller met de trein dan met de wagen! We selecteerden voor jou 5 reisbestemmingen die vanuit Brussel minder dan 6 uur reizen zijn per trein. Vergeet alle filestress en neem het langzaam veranderende landschap in je op. Al is ‘langzaam’ relatief op een hogesnelheidstrein.

Lees meer over Reistip: 5 bestemmingen bereikbaar met de trein

Ontmoet Bartoszzz, de kunstenaar achter de gecustomizede kajak!

Wist je al dat je op Scone-app een gepersonaliseerde kajak kunt winnen? Schrijf je vandaag nog in en maak kans op deze geweldig originele prijs. Maak kennis met Bartoszzz, de 41-jarige kunstenaar uit Gent, die deze kajak uniek maakt met zijn geweldige tekeningen.

Lees meer over Ontmoet Bartoszzz, de kunstenaar achter de gecustomizede kajak!

Oxford-fietsen zijn kwalitatief, duurzaam én lokaal

Laat je niet misleiden door de Engelse naam: Oxford is wel degelijk oer-Belgisch en monteert al drie generaties lang fietsen van topniveau. Met een focus op kwaliteit, zijn deze fietsen speciaal ontworpen voor het Belgische wegdek en de grillige weersomstandigheden.

Lees meer over Oxford-fietsen zijn kwalitatief, duurzaam én lokaal

Win één van de vijf elektrische fietsen van Oxford

Fietsen komen, fietsen gaan, alleen Oxford fietsen blijven bestaan. En dat al bijna 100 jaar! Met ‘t wisselvallige Belgische weer is een degelijke fiets die je overal doorheen loodst geen luxe. Oxford monteert al drie generaties Belgische kwaliteitsfietsen in Sint-Niklaas. Oxford fietsen zijn lokaal gemaakt om heerlijk comfortabel dichtbij huis (en ietske verder weg) te genieten van onderweg zijn. Oxford staat ook bekend om hun fietsen op maat. Wie je ook bent, wat je ook nodig hebt: Oxford heeft sowieso een passende fiets in het assortiment.

Lees meer over Win één van de vijf elektrische fietsen van Oxford

Duurzaam op internationale handelsreis: Elements toont dat het kan

Voor haar activiteiten moet het achtkoppig salesteam van Elements vaak op (verre) handelsreis. Het bedrijf doet haar best om haar personeel zo duurzaam mogelijk op bestemming te krijgen. En die moeite loont, zo blijkt.

Lees meer over Duurzaam op internationale handelsreis: Elements toont dat het kan

Duurzame mobiliteit als prioriteit bij VDAB (video)

Een duurzaam mobiliteitsbeleid is een hele uitdaging, zeker voor een bedrijf met meer dan 100 vestigingen, verspreid over Vlaanderen. Door een beleid gebaseerd op het STOEP-principe, slaagt VDAB erin medewerkers te motiveren om op een duurzame manier naar het werk te komen.

Lees meer over Duurzame mobiliteit als prioriteit bij VDAB (video)

De Gezinsbond: ‘Slechts 5% van ons personeel neemt de wagen naar het werk’

Slechts 5% van het personeel van de Gezinsbond neemt de wagen naar het werk. Maar liefst 80% komt met het openbaar vervoer, de rest neemt de fiets. Het helpt natuurlijk wel dat het kantoor, in hartje Brussel, makkelijk bereikbaar is met trein en metro. Maar de Gezinsbond heeft ook steeds een “openbaar vervoer-vriendelijke” houding aangenomen in zijn personeelsbeleid.

Lees meer over De Gezinsbond: ‘Slechts 5% van ons personeel neemt de wagen naar het werk’

Met deze tips maak je van 30 Dagen Minder Wagen een succes!

Een nieuwe gewoonte aanleren duurt gemiddeld 21 dagen. Oude gewoonten zijn vaak hardnekkig en maken dat die 21 dagen niet altijd even gemakkelijk zijn. Daarom geven we graag een aantal tips & tricks mee om dat auto-matisme klein te krijgen.

Lees meer over Met deze tips maak je van 30 Dagen Minder Wagen een succes!

Win een outdoor wandelpakket

Minder wagen, dat is ook meer buiten zijn. Ga op ontdekking met een minimale voetafdruk. Doe mee aan onze foto-wedstrijd #wandelenzonderwagen en maak kans op een uitgebreid outdoorpakket. Wat dacht je van een kwalitatieve lichtgewicht tent of een comfortabele duurzame rugzak. Benieuwd wat je kan winnen en hoe je mee doet? Lees snel verder hieronder.

Lees meer over Win een outdoor wandelpakket

Ja, stuur me alle tips!

Doe mee aan de 30 Dagen Minder Wagen en ontvang massa’s tips, tricks én een pak voordelen van onze mobiliteitspartners. Door de challenge aan te gaan kan je niet alleen zelf veel leren, maar geef je ook meteen input voor een beter mobiliteitsbeleid.

Een actie van

logo netwerk duurzame mobiliteit

Met de steun van