Wij ondersteunen je heel de campagne met tips & tricks die je helpen om de maand tot een goed einde te brengen. Denk aan de ideale websites om je fietsroute te plannen, inspiratie voor autovrije boodschappen en prachtige uitstapjes die je met de trein kan bereiken. Bovendien hebben onze vier partners De Lijn, NMBS, Blue Bike en Cambio een pak voordelen voor je klaarstaan als je de eerste enquête voor 10 mei invult. Je maakt ook kans om een elektrische fiets te kunnen proberen in de maand juni dankzij onze partner O2O. Ten slotte zorgen we ervoor dat je jouw ervaringen kan delen in 3 bevragingen. De input van al die duizenden deelnemers vertalen we in aanbevelingen voor een beter beleid. Zo zorgen we er samen voor dat straks iedereen de eigen wagen kan laten staan!

Waarschijnlijk is de welkomstmail in je spam-box beland. Schreef je je in tussen dinsdag 26 april 21u30 en woensdag 27 april 15u? Dan werd jouw inschrijving niet opgeslagen wegens een technisch probleem. Dit probleem is inmiddels opgelost, je kan je dus nu opnieuw inschrijven zonder problemen te ondervinden.

Als je nog problemen ondervindt, kan je deze korte vragenlijst invullen zodat wij jou zo efficiënt mogelijk van dienst kunnen zijn.

Ja hoor, je kan op elk moment van de maand nog inschrijven. En zo blijf je sowieso op de hoogte van het volgende experiment.

Zeker! Draag mee de boodschap van 30 Dagen Minder Wagen uit en laat zien hoe fijn het leven zonder eigen wagen is. Jouw ervaringen inspireren weer een heleboel andere mensen en motiveren hen om het ook eens te proberen.

Het doel van 30 Dagen Minder Wagen is om je een maand lang duurzaam te laten verplaatsen. We zijn ervan overtuigd dat dit een positieve bijdrage levert aan je leven en leefomgeving. Toch eens je eigen wagen gebruikt? Geen nood! Stop niet omdat je toch één keer aan de verleiding toegegeven hebt. Doe je best en geef in de enquêtes aan waarom het toch niet altijd even gemakkelijk was.

“Duurzame mobiliteit omschrijven we als voldoende mobiliteit om volwaardig deel te nemen aan het maatschappelijk leven zonder dat de negatieve gevolgen van ons individueel mobiliteitsgedrag de mobiliteit van anderen op korte of lange termijn nadelig beïnvloeden.”

Lees meer over onze visie over duurzame mobiliteit en wat donuts daarmee te maken hebben.

Absoluut! Hoe meer mensen mee experimenteren, hoe beter. Roep jouw leerlingen, werknemers, teamgenoten en sportbuddies op om zich in te schrijven voor het experiment en hou elkaar gemotiveerd. Een engagement dat je samen aangaat is des te sterker. Organiseer je samen een activiteit, laat dan van je horen met #30dagenminderwagen en wij supporteren mee.

Fijn dat je duurzame mobiliteit mee een zetje wil geven! Je kan je werknemers aanmoedigen om zich allemaal in te schrijven, en natuurlijk de 30 Dagen Minder Wagen mee bekend maken via jouw kanalen. Zin in iets meer? Dan kan je partner of sponsor worden. Neem contact op met bernard@duurzame-mobiliteit.be om de mogelijkheden te bespreken.

De campagne wordt georganiseerd door de koepelorganisatie Netwerk Duurzame Mobiliteit met haar 8 lidorganisaties Bond Beter Leefmilieu, Mobiel 21, Autodelen.net, Mpact, Fietsersbond, Voetgangersbeweging, Trage Wegen en Trein Tram Bus. We doen dit in samenwerking met Prof. Cathy Macharis en haar onderzoeksgroep Mobilise. Daarnaast werken we ook samen met onze sponsors NMBS, De Lijn, Blue-bike, cambio autodelen, O2O en VDK en meer dan 25 partners. Meer weten? Lees hier de volledige blog.

Om je extra wind mee te geven tijdens de 30 Dagen Minder Wagen lenen we 50 elektrische fietsen uit tijdens de hele maand juni. De geselecteerde deelnemers mogen een elektrische fiets inclusief bijbehorende service gebruiken in de maand van de challenge. We verdelen de 50 fietsen onder de eerste 500 deelnemers die het formulier invullen via de mailing van 17 mei. Elke tiende deelnemer wint een elektrische fiets (de 10e, de 20e, de 30e, enz.). De afspraken rondom het gebruik van de fietsen worden gemaakt tussen o2o en de winnaars van de actie.

Indien je voor 10 mei de bevraging hebt ingevuld en in aanmerking kwam voor het voordeel van NMBS, maar problemen ondervindt met de aanvraag, de code of de Fairtiq app dan kan je hiervoor terecht op nmbs-sncb.feedback@fairtiq.com.

De honderdste deelnemer die de tweede vragenlijst volledig invult wordt de winnaar van deze win actie en krijgt de Vaude bon t.w.v. €200. Indien deze niet reageert gaat deze steeds naar de volgende deelnemer (101, 102,103,...).

Duik in de inspiratie

Word partner van 30 Dagen Minder Wagen

30 Dagen Minder Wagen zoekt partners om de campagne te ondersteunen en mee uit te dragen. Maar vooral om zoveel mogelijk mensen te overtuigen om mee te doen en hun eigen auto wat vaker aan de kant te laten staan. Vorig jaar was de campagne alvast nationaal nieuws en bereikten we meer dan 6500 deelnemers. Dit jaar gaan we voor minstens 15.000. En daarvoor rekenen we ook op jouw hulp.

Lees meer over Word partner van 30 Dagen Minder Wagen

365 Dagen Minder Wagen

De laatste dagen van 't jaar zijn in zicht. 't Geknipte moment om terug te blikken én vooruit te kijken. Op 30 Dagen Minder Wagen, natuurlijk.

Lees meer over 365 Dagen Minder Wagen

Hier is het dan: het rapport van 30 Dagen Minder Wagen

Het is zover. Het eindrapport van 30 Dagen Minder Wagen is bezorgd aan Lydia Peeters, Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken en Filip Boelaert, secretaris-generaal van Departement Mobiliteit en Openbare Werken. Het rapport werd samengesteld op basis van de input van de deelnemers en bevat concrete aanbevelingen waarmee de minister en andere beleidsmensen aan de slag kunnen.

Lees meer over Hier is het dan: het rapport van 30 Dagen Minder Wagen

Ja, stuur me alle tips!

Doe mee aan de 30 Dagen Minder Wagen en ontvang massa’s tips, tricks én een pak voordelen van onze mobiliteitspartners. Door de challenge aan te gaan kan je niet alleen zelf veel leren, maar geef je ook meteen input voor een beter mobiliteitsbeleid.

Een actie van

logo netwerk duurzame mobiliteit

Onze partners

Met de steun van