Delen is de max!

Je wilt je zo slim en duurzaam mogelijk verplaatsen, dus je stapt, fietst en treint je een slag in de rondte. Maar ja, hoe krijg je nu die tweehonderd liter potgrond van het tuincentrum naar huis? En hoe raak je nu bij je familie die op de boerenbuiten woont? Geen nood, want delen is het nieuwe hebben! Voor elke vraag, klein of groot, is er wel een oplossing op maat.

Geschreven door Laura, op 07 juni 2022

Van (elektrische) deelfietsen in alle soorten en maten, tot deelwagens die je zó kunt ontlenen; er is sowieso veel meer mogelijk dan je denkt! Op ondenkbaar veel plekken staat een optie voor jouw volgende rit klaar. Check hieronder waar je in jouw buurt een oplossing op maat kunt vinden.

Een deelfiets voor jou, en jou, en jou!

In ons land zijn er meer dan 13.000 deelfietsen beschikbaar. Van de trouwe Blue-bikes bij de treinstations, over e-bakfietsen op zonne-energie, tot riksja’s waarmee je de buurvrouw die slecht ter been is kan trakteren op een fietsrit.

West-Vlaanderen - "Ne vliegende veugel vangt meer of één ip nen tak"

Speciale fietsen (kinderfietsen, tandems, bakfietsen etc.)

CAMBIO BLUEBIKE 88 2000px

Oost-Vlaanderen - "Achter d'oage luupn"

Speciale fietsen (kinderfietsen, tandems, bakfietsen etc.)

  • Gfietst (fietsen op maat voor mensen met een beperking)

  • Fietsbibs (kinderfietsen)


Brussels Hoofdstedelijk Gewest - "De motrice van de nonantdeuj es gederailleit op den aiguillage van den avenulouees"

Speciale fietsen (kinderfietsen, tandems, bakfietsen etc.)

Antwerpen - "Aentwaerpen is de stad en de rest is de parking"

Speciale fietsen (kinderfietsen, tandems, bakfietsen etc.)

Limburg - "Ut sjunste óp de welt"

Speciale fietsen (kinderfietsen, tandems, bakfietsen etc.)

  • Gfietst (fietsen op maat voor mensen met een beperking)

  • Fietsbibs (kinderfietsen)


Vlaams Brabant - "Ni teveil kakkemoikes onange"

Speciale fietsen (kinderfietsen, tandems, bakfietsen etc.)

Deelwagens

CAMBIO BLUEBIKE 218

Hoe efficiënt is het nog om een eigen auto te bezitten als we weten dat auto’s zo’n 95% van de tijd gewoon stil staan niks te doen? (Ja écht!). Maar soms heb je gewoon een wagen nodig. Vecht mee tegen de inefficiëntie en gebruik hiervoor een deelwagen! Er is een overvloed aan deelauto’s ter beschikking die van z’n lang-zal-ze-leven niet in je garage hadden gepast.

Mooi meegenomen: door te delen kan je altijd kiezen voor de auto die het best bij je rit past. Een camionette voor de rit naar het containerpark, bijvoorbeeld. Je betaalt enkel voor een auto als je die nodig hebt. Rij je minder dan 11.000 km per jaar? Dan bespaar je al gauw honderden euro’s per jaar door te kiezen voor autodelen bij Cambio.

Op de website van autodelen.net vind je een compleet overzicht van álle deelwagens door het hele land. Klik op de kaart hieronder:

Screenshot 2022 06 08 at 08 59 45

*Nog tips of aanbieders van (elektrisch) deelvervoer die niet in deze lijst staan? Stuur ze naar info@30dagenminderwagen.be!

  • Vertel het voort:

Meer inspiratie

Wie zit er achter 30 Dagen Minder Wagen?

De 30 Dagen Minder Wagen is een campagne van het Netwerk Duurzame Mobiliteit. We werken samen met het Departement van Mobiliteit en Openbare Werken, de onderzoeksgroep MOBI en onze vier mobiliteitspartners NMBS, De Lijn, Cambio autodelen en Blue Bike. Een breed netwerk aan enthousiaste steden, gemeenten en organisaties draagt de boodschap mee naar buiten.

Lees meer over Wie zit er achter 30 Dagen Minder Wagen?

8 redenen waarom autominderen goed is voor je lijf en je hoofd

Minder autorijden is een zegen voor je gezondheid. Je beweegt meer, je maakt je hoofd leeg. En dat heeft een grotere impact dan je denkt. Lees hier hoe dat komt.

Lees meer over 8 redenen waarom autominderen goed is voor je lijf en je hoofd

Word partner van 30 Dagen Minder Wagen

30 Dagen Minder Wagen zoekt partners om de campagne te ondersteunen en mee uit te dragen. Maar vooral om zoveel mogelijk mensen te overtuigen om mee te doen en hun eigen auto wat vaker aan de kant te laten staan. Vorig jaar was de campagne alvast nationaal nieuws en bereikten we meer dan 6500 deelnemers. Dit jaar gaan we voor minstens 15.000. En daarvoor rekenen we ook op jouw hulp.

Lees meer over Word partner van 30 Dagen Minder Wagen

Ja, stuur me alle tips!

Doe mee aan de 30 Dagen Minder Wagen en ontvang massa’s tips, tricks én een pak voordelen van onze mobiliteitspartners. Door de challenge aan te gaan kan je niet alleen zelf veel leren, maar geef je ook meteen input voor een beter mobiliteitsbeleid.

Een actie van

logo netwerk duurzame mobiliteit

Met de steun van