Oxford-fietsen zijn kwalitatief, duurzaam én lokaal

Laat je niet misleiden door de Engelse naam: Oxford is wel degelijk oer-Belgisch en monteert al drie generaties lang fietsen van topniveau. Met een focus op kwaliteit, zijn deze fietsen speciaal ontworpen voor het Belgische wegdek en de grillige weersomstandigheden.

Geschreven door Hanne, op 19 juni 2024

De kentering van de fietsmarkt: Oxford was erbij

Het verhaal van Oxford begint zo’n honderd jaar geleden bij de familie Van Den Berghe, met de handel in fietsonderdelen. Al snel begon het bedrijf ook fietsen te assembleren onder de merknaam VDB. Omdat de tijdsgeest naar Engelse merknamen vroeg, stapte VDB mee op die trend en doopte de merknaam om tot de naam van hun populairste fietstype: Oxford.

Oxford zag de fiets evolueren van louter vrijetijdsobject of noodgedwongen vervoersmiddel voor mensen die geen auto konden betalen, naar een heus hip en modern vervoersmiddel voor dagdagelijks gebruik. Het bedrijf speelde snel in op de opkomst van de elektrische fietsen en bracht als een van de eerste bedrijven stijlvolle en eigentijdse e-bikes op de markt. Geen stijve “bomma-fietsen” meer, maar kleurrijke en moderne modellen voor iedereen.

Kwaliteit voor alles

Bij Oxford staat kwaliteit voorop. De fietsen zijn ontworpen op maat van de Belgische wegen en weersomstandigheden en zijn daarmee duurzamer dan geïmporteerde modellen. Het bedrijf kiest bewust voor tijdsbestendige materialen, zoals aluminium voor de spatborden in plaats van kunststof. Door lokaal te produceren, behoudt Oxford controle over het productieproces en kunnen ze snel inspelen op veranderingen op de Belgische markt.

Lokaal en duurzaam

Oxford is trots op zijn volledig lokale productie. Van lakkerij tot montage en wielbouw: alles gebeurt in de vestiging te Sint-Niklaas. Met zo’n 10.000 vierkante meter, 55 werknemers en regelmatige samenwerkingen met maatwerkbedrijven, produceert Oxford jaarlijks 20 à 30.000 fietsen. De helft hiervan is elektrisch, maar dit aantal blijft groeien. Toch verliest Oxford de mechanische fiets niet uit het oog. Ook hier blijft een markt voor, bijvoorbeeld onder jonge schoolgangers. In de toekomst wil Oxford het assemblageproces nóg duurzamer maken, door in te zetten op circulariteit.

Afbeelding2
Afbeelding3

Win een splinternieuwe Oxford-fiets

Geïnteresseerd in een Oxford-fiets? Doe mee aan 30 Dagen Minder Wagen en waag je kans tot en met 30 juni! Wie weet fiets jij binnenkort rond op een gloednieuwe Oxford NEXA met 400 WH-batterij?

Lees meer over Oxford-fietsen

30dmw Website 2
  • Vertel het voort:

Meer inspiratie

Een leven zonder eigen auto … Kanda?

Na een maand proberen denk je misschien: zo zonder auto leven, dat lukt me wel aardig. Hou die gedachte zeker vast, want waarom zou je per se een eigen wagen houden die toch maar 95% van de tijd stilstaat? Is de tijd én je geest rijp om afscheid te nemen van jouw (trouwe) vierwieler? Dan helpt dit lijstje om ervoor te zorgen dat er geen tranen vloeien en dat je geen praktische zaken over het hoofd ziet.

Lees meer over Een leven zonder eigen auto … Kanda?

Word partner van 30 Dagen Minder Wagen

30 Dagen Minder Wagen zoekt partners om de campagne te ondersteunen en mee uit te dragen. Maar vooral om zoveel mogelijk mensen te overtuigen om mee te doen en hun eigen auto wat vaker aan de kant te laten staan. Vorig jaar was de campagne alvast nationaal nieuws en bereikten we meer dan 6000 deelnemers. Dit jaar gaan we voor minstens het dubbele. Help jij als partner om ons doel te halen?

Lees meer over Word partner van 30 Dagen Minder Wagen

Een vrolijk e-book om zelf ook te autominderen

Het team achter 30 Dagen Minder Wagen schreef een⚡vrolijk e-boek⚡ boordevol praktische tips om vaker duurzaam op weg te gaan, lekkere lees- en kliktips, een witzige quiz en exclusieve interviews met de CEO van VDK Bank en BOS+. En we geven een gezicht aan de deelnemersprofielen die het vaakst hebben deelgenomen.

Lees meer over Een vrolijk e-book om zelf ook te autominderen

Ja, stuur me alle tips!

Doe mee aan de 30 Dagen Minder Wagen en ontvang massa’s tips, tricks én een pak voordelen van onze mobiliteitspartners. Door de challenge aan te gaan kan je niet alleen zelf veel leren, maar geef je ook meteen input voor een beter mobiliteitsbeleid.

Een actie van

logo netwerk duurzame mobiliteit

Met de steun van