Tattoo-actie - Fiets je goed in je vel

Fiets je goed in je vel en laat samen met 99 andere fietsfreaks een fietstattoo zetten. Net zoals de fietsende reporter Wouter Deboot! Ben je een fervent fietser of waag je je nog maar net op twee wielen in het verkeer? Heb je al tattoos of net niet? Zweer je bij de koersfiets of ga je eerder voor de trekfiets? Het doet er niet toe. Je kan je kandidaat stellen om je fietsliefde te vereeuwigen op je huid!

Geschreven door Hanne, op 06 mei 2024

Connecting through cycling - hoe voelt dat. Wel wij nemen het letterlijk

In juni gaan we er weer voor: 30 Dagen Minder Wagen! We laten de auto zoveel mogelijk staan en tonen dat we met heel veel meer mensen willen treinen, fietsen, wandelen, autodelen, … Op hetzelfde moment gaat in Gent het Velo-festival door, samen met hét Europees fietscongres Velo-City. En ja, wij weten het als geen ander: Fietsen kruipt onder je huid!

Ja ik wil een tattoo!

Wat je moet weten

  • Waar en wanneer?

De tattoos worden gezet op woensdag 19 juni 2024 in Studio Klinik op het Beverhoutplein te Gent. Als je bent geselecteerd, krijg je een tijdslot toegestuurd tussen 9u30 en 20u. Hou dus de hele dag vrij! We verwelkomen je bij de buren in bar Chopin Chopin, waar je nadien kan klinken op jouw nieuwe tattoo.

  • Hoe doe je dit?

Vul dit aanmeldformulier in voor zondagavond 26 mei, doe mee met 30 Dagen Minder Wagen en hou 19 juni vrij in je agenda. Rond 30 mei hoor je via mail of je erbij bent!

  • Ben ik er sowieso bij?

Neen, als er meer dan 100 mensen aanmelden, moeten we helaas kiezen. Dat doen we o.a. op basis van de reden die je opgaf waarom je een fietstattoo wilt. Rond 30 mei weet je of je erbij bent en in welk tijdslot je verwacht wordt. Hou dus zeker je mail in de gaten, schrijf een bedrag naar keuze over en onderteken het toestemmingsformulier online.

  • Wat kost dit?

We vragen voor deze actie een kleine bijdrage. We werken volgens het principe 'Pay what you can'. Zo geven we iedereen de kans om hun fietsliefde te vereeuwigen. Het Velo-festival ondersteunt deze actie en neemt een groot deel van de kosten op zich. Als je erbij bent, kan je kiezen voor een vrije bijdrage (met een minimum van 5 euro). Dit doe je via de bevestigingsmail.

  • Kan ik kiezen?

Ja! Je kan kiezen uit vijf ontwerpen en twee formaten. Als je erbij bent, kan je je keuze doorgeven. Ook kies jij waar je de tattoo wilt, dat mag je op het moment zelf beslissen. Let wel! We beperken de mogelijkheden tot schouders, armen en benen.

  • Wie gaat de tattoo zetten?

We werken samen met Studio Klinik! Tattoo-artiesten Amy, Helen, Stiene en Jolien hebben de tattoos ontworpen en zullen ze zorgvuldig zetten.

  • Mag iedereen zich aanmelden?

Je moet wettelijk meerderjarig zijn. Voor de rest is iedereen welkom!

  • Wat als ik toch niet wil?

Denk op voorhand na of je écht een tatoeage wilt. Bedenk je je toch? Laat het ons zo snel mogelijk via mail weten. Dan geven we je plaats aan iemand anders.

Wouter tattoo horizontaal 6

Ja ik wil een tattoo!

  • Vertel het voort:

Meer inspiratie

Word partner van 30 Dagen Minder Wagen

30 Dagen Minder Wagen zoekt partners om de campagne te ondersteunen en mee uit te dragen. Maar vooral om zoveel mogelijk mensen te overtuigen om mee te doen en hun eigen auto wat vaker aan de kant te laten staan. Vorig jaar was de campagne alvast nationaal nieuws en bereikten we meer dan 6000 deelnemers. Dit jaar gaan we voor minstens het dubbele. Help jij als partner om ons doel te halen?

Lees meer over Word partner van 30 Dagen Minder Wagen

"Beste politici, kan het qua mobiliteit misschien ook meer zijn dan enkel goede voornemens?"

Meer verkeersveiligheid en duurzame mobiliteit, onze politici hebben er de mond van vol. Allemaal goed en wel, maar put the money where your mouth is. Autokilometers verminderen is een must. Maar als degelijke alternatieven en promotie van actieve verplaatsingen geen grotere hap van het mobiliteitsbudget krijgen, krijgen alle goede intenties van de wereld geen enkele extra pendelaar op de trein of fiets.


Lees meer over "Beste politici, kan het qua mobiliteit misschien ook meer zijn dan enkel goede voornemens?"

Ontdek Scone, de app die je helpt om CO₂-neutraal te worden.

Iedereen die meedoet met 30 Dagen Minder Wagen is sowieso goed bezig. Maar om echt goed te weten hoe goed je bezig bent, is een klein beetje hulp wel gemakkelijk. En dus stellen we je graag voor aan Scone, een Belgische app die je helpt om je CO₂-voetafdruk te verkleinen. Elke dag zet je kleine stapjes via slimme tips en uitdagingen die je zelf kiest. Ideaal om je beloftes te houden en netjes te monitoren hoeveel duurzame kilometers jij aflegt tijdens 30 Dagen Minder Wagen (en daarna natuurlijk).

Lees meer over Ontdek Scone, de app die je helpt om CO₂-neutraal te worden.

Ja, stuur me alle tips!

Doe mee aan de 30 Dagen Minder Wagen en ontvang massa’s tips, tricks én een pak voordelen van onze mobiliteitspartners. Door de challenge aan te gaan kan je niet alleen zelf veel leren, maar geef je ook meteen input voor een beter mobiliteitsbeleid.

Een actie van

logo netwerk duurzame mobiliteit

Met de steun van