Bushokjes in Deinze krijgen een 30 Dagen Minder Wagen makeover

De stad Deinze trekt al jarenlang de kaart van de fietser. De burgemeester werd al in 2018 verkozen tot fietsburgemeester en werd al verschillende keren bekroond met de titel van Fietsstad van Vlaanderen. En ook dit jaar schakel Deinze een versnelling hoger voor de campagne 30 Dagen Minder Wagen. Inwoners worden opgeroepen om mee te doen via de website van de gemeente én vijf bushokjes kregen een vrolijk 30 Dagen Minder Wagen-jasje. In die bushokjes wordt telkens een kunstwerk van een leerling van de academie tentoongesteld, om van te genieten terwijl je wacht op de bus. Geen wonder dus dat Deinze vlotjes in de top 3 van de gemeenten met de meeste deelnemers staat!

Geschreven door Hanne, op 03 juni 2024

  • Vertel het voort:

Meer inspiratie

De impact van 30 Dagen Minder Wagen in 3 cijfers

Ben je klaar om een verschil te maken? Met deze cijfers van vorig jaar laten we zien waarom jouw deelname aan 30 Dagen Minder Wagen van onschatbare waarde is.

Lees meer over De impact van 30 Dagen Minder Wagen in 3 cijfers

Over het begin van de toekomst (en wat jij nog kan doen)

Was dit 'm dan? De koudste zomer van de rest van ons leven.

Opgedroogde rivieren, hittegolven van weken aan een stuk, afbrekende gletsjers, een monstermoesson, waterbommen ... Nooit eerder was de klimaatverandering zo voelbaar en zichtbaar als de voorbije jaren. Bij ons en aan de andere kant van de wereld.

Lees meer over Over het begin van de toekomst (en wat jij nog kan doen)

Reistip: 5 bestemmingen bereikbaar met de trein

Heb jij je reis voor deze zomer al gepland? Op heel wat bestemmingen ben je sneller met de trein dan met de wagen! We selecteerden voor jou 5 reisbestemmingen die vanuit Brussel minder dan 6 uur reizen zijn per trein. Vergeet alle filestress en neem het langzaam veranderende landschap in je op. Al is ‘langzaam’ relatief op een hogesnelheidstrein.

Lees meer over Reistip: 5 bestemmingen bereikbaar met de trein

Ja, stuur me alle tips!

Doe mee aan de 30 Dagen Minder Wagen en ontvang massa’s tips, tricks én een pak voordelen van onze mobiliteitspartners. Door de challenge aan te gaan kan je niet alleen zelf veel leren, maar geef je ook meteen input voor een beter mobiliteitsbeleid.

Een actie van

logo netwerk duurzame mobiliteit

Met de steun van