Kom met je deelname in de pers!

Wij zijn op zoek naar gemeenten die de schouders onder onze campagne willen zetten in de pers.

Geschreven door Hanne, op 31 maart 2023

Ziet jouw gemeente ‘t wel zitten om een 30 Dagen Minder Wagen-actie te organiseren? Van een verrassingsontbijt voor carpoolers tot een deugddoende massage voor fietsers: er zijn veel manieren om inwoners een duwtje in de rug te geven tijdens de uitdaging.

Laat ons weten welk initiatief je neemt in juni via dit formulier.

Zo kunnen wij je actie makkelijker pushen naar de nationale en regionale pers.
En wie weet scoor je zo ook extra persaandacht voor jullie inzet voor een duurzame samenleving.

  • Vertel het voort:

Meer inspiratie

Budgethacks voor trein en bus die je helpen autominderen

Autorijden is duur, dat kon je al lezen in ons artikel over de échte kosten van autorijden. Kies je daarentegen voor het openbaar vervoer, dan bespaar je automatisch een pak geld. Zowel De Lijn als de NMBS hebben talloze voordeelformules en kortingen om je portemonnee een plezier te doen.

Lees meer over Budgethacks voor trein en bus die je helpen autominderen

Blue-bike: altijd een fiets op zak

Sinds zijn begin in 2011 is Blue-bike uitgegroeid tot een gevestigde waarde in het fietsdeellandschap. In 2023 lanceerde Blue-bike bovendien een aantal nieuwigheden. Niet alleen is er het proefproject in Geel, waar je je Blue-bike in één van de twaalf hotspots in de stad kan achterlaten, ook de app en de digitale sloten zijn vernieuwd. Bovendien kan je in Leuven de eerste e-bikes van Blue-bike ontlenen.

Lees meer over Blue-bike: altijd een fiets op zak

Een leven zonder eigen auto … Kanda?

Na een maand proberen denk je misschien: zo zonder auto leven, dat lukt me wel aardig. Hou die gedachte zeker vast, want waarom zou je per se een eigen wagen houden die toch maar 95% van de tijd stilstaat? Is de tijd én je geest rijp om afscheid te nemen van jouw (trouwe) vierwieler? Dan helpt dit lijstje om ervoor te zorgen dat er geen tranen vloeien en dat je geen praktische zaken over het hoofd ziet.

Lees meer over Een leven zonder eigen auto … Kanda?

Ja, stuur me alle tips!

Doe mee aan de 30 Dagen Minder Wagen en ontvang massa’s tips, tricks én een pak voordelen van onze mobiliteitspartners. Door de challenge aan te gaan kan je niet alleen zelf veel leren, maar geef je ook meteen input voor een beter mobiliteitsbeleid.

Een actie van

logo netwerk duurzame mobiliteit

Met de steun van