Win fijne prijzen met Scone, de app die je helpt om CO₂-neutraal te worden

Wil je echt weten hóe goed je bezig bent, installeer dan Scone! Da's een Belgische app die je helpt om je CO₂-voetafdruk te verkleinen. Je installeert 'm via deze link of scan de QR-code hieronder. Zet je locatiegegevens op 'AAN' en je bent vertrokken.

Geschreven door Hanne, op 30 mei 2024

In één oogopslag zien hoe goed jij op weg bent

Scone monitort vanzelf wanneer je wandelt, fietst, de trein neemt of met de auto rijdt. Installeer Scone en trakteer jezelf op leuke voordelen terwijl je je CO2 voetafdruk verkleint. Staat Scone al op je telefoon? Volg dan deze link via je smartphone om lid te worden van de community. Vul de activatiecode in: 30MINDER. Zo ben je meteen lid van de community van 30 Dagen Minder Wagen en tellen jouw acties en inspanningen mee voor heel de groep. Als dat geen teamwork is!

Website

Waarom meedoen aan 30 Dagen Minder Wagen met Scone?

  • Monitor je groene kilometers: De app houdt al je ritten bij, of je nu met de auto, trein, fiets of te voet gaat, en laat zien hoeveel van je kilometers groen zijn. Zo zie je meteen je vooruitgang.

  • Stel je eigen doelen: Of je nu duurzamer naar je werk wil gaan of vaker de fiets wil nemen voor korte afstanden, dat bepaal jij helemaal zelf.

  • Win mooie prijzen: Zet je tracking aan en doe een gooi naar een podiumplaats in de leaderboards. En ruil je 'coins' in voor mooie prijzen.

  • Een community die je extra motiveert: Deel je vragen, vier successen en inspireer elkaar om je duurzame doelen te bereiken.

Zet je tracking aan en win!

Af en toe een beloning om je extra te motiveren, dat werkt wel :-). Daarom hebben we dit jaar een stapel duurzame prijzen klaarstaan als je meedoet aan de challenge in de Scone-app. Zet zeker je tracking aan, anders kan je niet meedingen naar al die leuke prijzen! Er zijn 3 scoreborden: één voor korte ritten, één voor middellange ritten en één voor lange ritten. En voor elk scorebord zijn er prijzen voor de 3 kampioenen:

🥇 Eerste prijs: Ortlieb rugzak
🥈 Tweede prijs: Powerbank en zaklamp op zonne-energie van WakaWaka
🥉 Derde prijs: Een drinkfles van Klean Kanteen en een kortingsbon van 10€ in de webshop.


En er is nog meer!

Iedereen die Scone gebruikt kan 'groene blaadjes' verdienen om in te ruilen voor mooie beloningen. Hoe duurzamer jij op weg gaat, hoe meer 'blaadjes en munten' je spaart. Voor elke duurzame actie die jij kiest in Scone kan je groene blaadjes verdienen. Laat je je auto staan voor alle verplaatsingen onder 5 km dan verdien je daarvoor bijvoorbeeld 20 blaadjes. En zo zijn er tientallen acties waarmee je blaadjes verdient. Heb je genoeg blaadjes verdiend dan kan je die inruilen voor deze procucten en voordelen:


Een tombola voor iedereen in de 30 Dagen Minder Wagen-community

30dmw Website 1
Kajak30 DM Wbartoszzz

Om het nog spannender te maken, verloten we nog twee knalprijzen onder alle deelnemers in de community die hun tracking hebben ingeschakeld:

  • Een gepersonaliseerde kajak door kunstenaar Bartoszzz

  • Een tweedehands onderwatertandem


Starten met Scone

Via een korte quiz breng je je levensstijl en mobiliteitsgewoontes en je huis in kaart. Je ontdekt er meteen hoe jouw CO₂-voetafdruk eruit ziet en hoe die zich verhoudt tot de rest van België en de wereld. Je krijgt bovendien inzicht in wat je al goed doet en op welke vlakken (wonen, mobiliteit & levensstijl) je het meest kunt verbeteren. Zo helpt Scone je om slimme, concrete acties te zetten die merkbaar verschil maken voor jezelf en de wereld.

Scone geeft ook inzicht in je energieverbruik en je uitgaven voor je huis en auto. En via kleine, positieve challenges leer je duurzame gewoonten en verklein je je ecologische voetafdruk en energierekening. En je hoeft zelf niets te onthouden. Zet gewoon je locatie-instellingen op "Altijd” en dan houdt Scone automatisch bij hoeveel duurzame kilometers jij aflegt tijdens 30 Dagen Minder Wagen.

En hoe zit dat met privacy?

Je kan op beide oren slapen want je data worden anoniem verzameld. Jouw persoonlijke gegevens gebruiken we enkel om met jou te communiceren over de campagne van 30 Dagen Minder Wagen. We geven ze dus nooit door en gebruiken ze nooit voor commerciële acties.

  • Vertel het voort:

Meer inspiratie

Win een outdoor wandelpakket

Minder wagen, dat is ook meer buiten zijn. Ga op ontdekking met een minimale voetafdruk. Doe mee aan onze foto-wedstrijd #wandelenzonderwagen en maak kans op een uitgebreid outdoorpakket. Wat dacht je van een kwalitatieve lichtgewicht tent of een comfortabele duurzame rugzak. Benieuwd wat je kan winnen en hoe je mee doet? Lees snel verder hieronder.

Lees meer over Win een outdoor wandelpakket

Oxford-fietsen zijn kwalitatief, duurzaam én lokaal

Laat je niet misleiden door de Engelse naam: Oxford is wel degelijk oer-Belgisch en monteert al drie generaties lang fietsen van topniveau. Met een focus op kwaliteit, zijn deze fietsen speciaal ontworpen voor het Belgische wegdek en de grillige weersomstandigheden.

Lees meer over Oxford-fietsen zijn kwalitatief, duurzaam én lokaal

Kurt De Wilde deed in 2023 mee met 30 Dagen Minder Wagen

Veel mensen zijn al bewust bezig met hun mobiliteit. 30 Dagen Minder Wagen stimuleert twijfelaars om ook de stap te zetten. We contacteerden drie deelnemers van de editie 2023 met de vraag of ze tips hebben voor mensen die nog twijfelen. Vandaag: Kurt De Wilde

Lees meer over Kurt De Wilde deed in 2023 mee met 30 Dagen Minder Wagen

Ja, stuur me alle tips!

Doe mee aan de 30 Dagen Minder Wagen en ontvang massa’s tips, tricks én een pak voordelen van onze mobiliteitspartners. Door de challenge aan te gaan kan je niet alleen zelf veel leren, maar geef je ook meteen input voor een beter mobiliteitsbeleid.

Een actie van

logo netwerk duurzame mobiliteit

Met de steun van