Ontdek Scone, de app die je helpt om CO₂-neutraal te worden.

Iedereen die meedoet met 30 Dagen Minder Wagen is sowieso goed bezig. Maar om echt goed te weten hoe goed je bezig bent, is een klein beetje hulp wel gemakkelijk. En dus stellen we je graag voor aan Scone, een Belgische app die je helpt om je CO₂-voetafdruk te verkleinen. Elke dag zet je kleine stapjes via slimme tips en uitdagingen die je zelf kiest. Ideaal om je beloftes te houden en netjes te monitoren hoeveel duurzame kilometers jij aflegt tijdens 30 Dagen Minder Wagen (en daarna natuurlijk).

Geschreven door Hanne, op 31 mei 2023

Hoe werkt het?

Via een korte quiz breng je je levensstijl en mobiliteitsgewoontes en je huis in kaart. Je ontdekt er meteen hoe jouw CO₂-voetafdruk eruit ziet en hoe die zich verhoudt tot de rest van België en de wereld. Je krijgt bovendien inzicht in wat je al goed doet en op welke vlakken (wonen, mobiliteit & levensstijl) je het meest kunt verbeteren. Zo helpt Scone je om slimme, concrete acties te zetten die merkbaar verschil maken voor jezelf en de wereld.

Scone geeft ook inzicht in je energieverbruik en je uitgaven voor je huis en auto. En via kleine, positieve challenges leer je duurzame gewoonten en verklein je je ecologische voetafdruk en energierekening. En je hoeft zelf niets te onthouden. Zet gewoon je locatie-instellingen op "Altijd” en dan houdt Scone automatisch bij hoeveel duurzame kilometers jij aflegt tijdens 30 Dagen Minder Wagen.

Tip: Sluit je aan bij de Community van 30 Dagen Minder Wagen en laat je inspireren door elkaars groei. We zijn al met meer dan 500 behulpzame autominderaars die elkaar ondersteunen om meer te stappen, fietsen, treinen, trammen, bussen en delen.

Zo installeer je de app op je smartphone.

qr code scone

-> Scone al geïnstalleerd? Volg dan deze link via je smartphone om lid te worden van de community.

  • Vul de activatiecode in: 30MINDER
    Zo ben je meteen lid van de community van 30 Dagen Minder Wagen en tellen jouw acties en inspanningen mee voor heel de groep. Als dat geen teamwork is!

  • Volg een videorondleiding door de Scone-app. Nu ben je helemaal klaar om je ecologische voetafdruk te verkleinen!

  • Vertel het voort:

Meer inspiratie

Hier is het dan: het rapport van 30 Dagen Minder Wagen

Het is zover. Het eindrapport van 30 Dagen Minder Wagen is bezorgd aan Lydia Peeters, Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken en Filip Boelaert, secretaris-generaal van Departement Mobiliteit en Openbare Werken. Het rapport werd samengesteld op basis van de input van de deelnemers en bevat concrete aanbevelingen waarmee de minister en andere beleidsmensen aan de slag kunnen.

Lees meer over Hier is het dan: het rapport van 30 Dagen Minder Wagen

Geld groeit niet aan de bomen

Erger nog, het kost ons net bomen. Het geld dat jij bij de bank parkeert, blijft daar immers niet in een kluis liggen. Het wordt geïnvesteerd. En die investeringen zijn niet altijd zo positief voor mens, milieu of planeet. Grootbanken financieren bijvoorbeeld nog massaal fossiele brandstoffen. En we weten allemaal: fossiele brandstoffen zijn de motor van de klimaatverandering. Ook Belgische banken doen hieraan mee, met jouw geld.

Lees meer over Geld groeit niet aan de bomen

Maak van 30 Dagen Minder Wagen een succes met deze vijf gouden tips

Laten we eerlijk zijn: een goed voornemen volhouden is voor niemand gemakkelijk. Maar hé, daarvoor zijn wij er. Ga aan de slag met deze vijf tips en je zal zien dat je fluitend naar het einde van de maand juni fietst. Of wandelt. Of treint. Afijn, je snapt wat we bedoelen.

Lees meer over Maak van 30 Dagen Minder Wagen een succes met deze vijf gouden tips

Ja, stuur me alle tips!

Doe mee aan de 30 Dagen Minder Wagen en ontvang massa’s tips, tricks én een pak voordelen van onze mobiliteitspartners. Door de challenge aan te gaan kan je niet alleen zelf veel leren, maar geef je ook meteen input voor een beter mobiliteitsbeleid.

Een actie van

logo netwerk duurzame mobiliteit

Met de steun van