Het rapport van 30 Dagen Minder Wagen

Het is gebeurd: we hebben het eindrapport van de allereerste 30 Dagen Minder Wagen bezorgd aan Lydia Peeters, Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken en Filip Boelaert, secretaris-generaal van Departement Mobiliteit en Openbare Werken. Het rapport is gebaseerd op alle input van de deelnemers en bevat concrete aanbevelingen die de minister en andere beleidsmakers meteen kunnen implementeren.

Geschreven door Hanne, op 22 september 2022

In het rapport staan tientallen ingrepen om autominderen gemakkelijker te maken. Niet alleen de minister en de secretaris-generaal kregen het rapport, maar ook alle beleidsmakers met een rol van betekenis voor de mobiliteit in ons land. Zo zorgen we er samen voor dat niet 6.500 maar miljoenen mensen straks nog veel meer dagen minder de wagen gaan gebruiken.

Benieuwd naar het rapport? Download hieronder gratis de pdf.


Download hieronder de bijlagen met de volledige vragenlijsten en extra uitleg over de methoden.

  • Vertel het voort:

Meer inspiratie

8 redenen waarom autominderen goed is voor je lijf en je hoofd

Minder autorijden is een zegen voor je gezondheid. Je beweegt meer, je maakt je hoofd leeg. En dat heeft een grotere impact dan je denkt. Lees hier hoe dat komt.

Lees meer over 8 redenen waarom autominderen goed is voor je lijf en je hoofd

De Gezinsbond: ‘Slechts 5% van ons personeel neemt de wagen naar het werk’

Slechts 5% van het personeel van de Gezinsbond neemt de wagen naar het werk. Maar liefst 80% komt met het openbaar vervoer, de rest neemt de fiets. Het helpt natuurlijk wel dat het kantoor, in hartje Brussel, makkelijk bereikbaar is met trein en metro. Maar de Gezinsbond heeft ook steeds een “openbaar vervoer-vriendelijke” houding aangenomen in zijn personeelsbeleid.

Lees meer over De Gezinsbond: ‘Slechts 5% van ons personeel neemt de wagen naar het werk’

Dit zijn de ambassadeurs van 30 Dagen Minder Wagen!

30 Dagen Minder Wagen heeft een prachtige groep ambassadeurs weten te strikken. Niet allemaal bekende gezichten voor het grote publiek, maar dat is voor ons niet van belang. Wat telt is dat ze allemaal een duurzame levensstijl omarmen en anderen willen inspireren. Ze laten dit zien in hun werk, op sociale media, op televisie of in interviews. Maar vooral in hun dagelijkse denken en handelen. We zijn hen enorm dankbaar. De tien ambassadeurs van 30 Dagen Minder Wagen op een rijtje!

Lees meer over Dit zijn de ambassadeurs van 30 Dagen Minder Wagen!

Ja, stuur me alle tips!

Doe mee aan de 30 Dagen Minder Wagen en ontvang massa’s tips, tricks én een pak voordelen van onze mobiliteitspartners. Door de challenge aan te gaan kan je niet alleen zelf veel leren, maar geef je ook meteen input voor een beter mobiliteitsbeleid.

Een actie van

logo netwerk duurzame mobiliteit

Met de steun van