De gezondheidsvoordelen van autominderen en de impact daarvan op je bedrijf

We leven in een wereld waarin autorijden vanzelfsprekend lijkt te zijn geworden. We springen in de wagen voor korte en lange afstanden, zonder er al te veel bij na te denken. Daarom willen we je eens stil laten staan bij de gezondheidsvoordelen van het autominderen voor je medewerkers en de impact daarvan op je bedrijf.

Geschreven door Hanne, op 25 april 2023

Het verminderen van je autogebruik leidt tot een gezondere levensstijl. De voordelen van actief transport, zoals fietsen of lopen, worden al jarenlang onderkend. Maar wist je dat minder autorijden ook kan leiden tot minder stress, een betere mentale gezondheid en een grotere productiviteit op de werkvloer? Een onderzoek in opdracht van Lease a Bike toont aan dat werknemers die actief pendelen minder stress ervaren dan hun collega's die met de auto reizen. Bovendien heeft regelmatig fietsen of wandelen een positieve invloed op de creativiteit en het geheugen. Allemaal voordelig voor de productiviteit en het welzijn van je team.

Niet alleen je personeel profiteert van minder autorijden. Ook het bedrijf zelf kan er baat bij hebben. Het verminderen van het aantal auto's op de weg leidt tot minder uitstoot en dus een verbetering van de luchtkwaliteit in je bedrijfsomgeving. Dit is goed voor het imago van je bedrijf en zorgt voor een aangenamere en gezondere werkplek. Treinpendelaars werken bovendien vaak tijdens de rit van en naar het werk, hetgeen de werk-privébalans ten goede komt.

En dan hebben we het zelfs nog niet gehad over de voordelen voor de portemonnee. Minder autorijden betekent minder uitgaven aan brandstof, parkeertickets, onderhoud en verzekeringen. Dit kan op de lange termijn aanzienlijke kostenbesparingen opleveren voor jouw bedrijf.

Ontdek hoe het verminderen van autorijden jouw bedrijf kan transformeren naar een gezondere, productievere en duurzamere toekomst. Investeer in de gezondheid en het welbevinden van je medewerkers door de auto te laten staan en nieuwe manieren van vervoer te omarmen. Maak van jouw bedrijf een pionier in duurzame mobiliteit en geniet van de voordelen van gezonde medewerkers en een bloeiende onderneming. Doe vandaag nog mee aan de beweging voor een duurzame toekomst!

  • Vertel het voort:

Meer inspiratie

Wie zit er achter 30 Dagen Minder Wagen?

De 30 Dagen Minder Wagen is een campagne van het Netwerk Duurzame Mobiliteit. We werken samen met het Departement van Mobiliteit en Openbare Werken, de onderzoeksgroep MOBI en onze vier mobiliteitspartners NMBS, De Lijn, Cambio autodelen en Blue Bike. Een breed netwerk aan enthousiaste steden, gemeenten en organisaties draagt de boodschap mee naar buiten.

Lees meer over Wie zit er achter 30 Dagen Minder Wagen?

Maak van 30 Dagen Minder Wagen een succes met deze vijf gouden tips

Laten we eerlijk zijn: een goed voornemen volhouden is voor niemand gemakkelijk. Maar hé, daarvoor zijn wij er. Ga aan de slag met deze vijf tips en je zal zien dat je fluitend naar het einde van de maand juni fietst. Of wandelt. Of treint. Afijn, je snapt wat we bedoelen.

Lees meer over Maak van 30 Dagen Minder Wagen een succes met deze vijf gouden tips

Applaus voor fietsers!

Op 3 juni is het Wereldfietsdag en dat zullen een heleboel fietsers op vrijdag 2 juni al merken! Dankzij het daverend fietsapplaus van de Fietsersbond op maar liefst 190 plaatsen in Vlaanderen en Brussel. Aan alle fietsers: doe zo voort! Aan alle twijfelaars: spring op de fiets! Het is niet voor niets #30dagenminderwagen.

Lees meer over Applaus voor fietsers!

Ja, stuur me alle tips!

Doe mee aan de 30 Dagen Minder Wagen en ontvang massa’s tips, tricks én een pak voordelen van onze mobiliteitspartners. Door de challenge aan te gaan kan je niet alleen zelf veel leren, maar geef je ook meteen input voor een beter mobiliteitsbeleid.

Een actie van

logo netwerk duurzame mobiliteit

Met de steun van