Zet jouw gemeente graag mee haar schouders onder 30 Dagen Minder Wagen? Dan helpen wij jou met veel plezier om je inwoners te motiveren een maand lang hun auto aan de kant te laten staan. Schiet meteen in actie en doe je voordeel met:


Wint jouw gemeente straks de 30-Dagen-Minder-Wagen-Award?
De gemeente met het hoogste percentage deelnemers t.ov. het totaal aantal inwoners mag een jaar lang de titel van Overtuigde Autominderaar dragen.

Ontvang onze nieuwsbrief

Laat je inspireren

Oosterzele gaat er voor

De gemeente Oosterzele is met veel enthousiasme op de kar van 30 Dagen Minder Wagen gesprongen. De burgemeester en de eerste schepen doen mee aan de uitdaging en ze moedigen hun inwoners aan om ook een maand lang te autominderen met verschillende acties in samenwerking met de lokale handelaars.

Lees meer over Oosterzele gaat er voor

Bushokjes in Deinze krijgen een 30 Dagen Minder Wagen makeover

De stad Deinze trekt al jarenlang de kaart van de fietser. De burgemeester werd al in 2018 verkozen tot fietsburgemeester en werd al verschillende keren bekroond met de titel van Fietsstad van Vlaanderen. En ook dit jaar schakel Deinze een versnelling hoger voor de campagne 30 Dagen Minder Wagen. Inwoners worden opgeroepen om mee te doen via de website van de gemeente én vijf bushokjes kregen een vrolijk 30 Dagen Minder Wagen-jasje. In die bushokjes wordt telkens een kunstwerk van een leerling van de academie tentoongesteld, om van te genieten terwijl je wacht op de bus.

Geen wonder dus dat Deinze vlotjes in de top 3 van de gemeenten met de meeste deelnemers staat!

Lees meer over Bushokjes in Deinze krijgen een 30 Dagen Minder Wagen makeover

De gezondheidsvoordelen van autominderen en de impact daarvan op je gemeente

We leven in een wereld waarin autorijden vanzelfsprekend lijkt te zijn geworden. We springen in de wagen voor korte en lange afstanden, zonder er al te veel bij na te denken. Daarom willen we je eens stil laten staan bij de gezondheidsvoordelen van het autominderen voor je medewerkers en de impact daarvan op je gemeente.

Lees meer over De gezondheidsvoordelen van autominderen en de impact daarvan op je gemeente

Mobiliseer je inwoners met ons communicatiepakket

Ben je enthousiast over 30 Dagen Minder Wagen en wil je je inwoners oproepen om samen mee te doen? Wij hebben een communicatiepakket voor je klaar staan om ze te motiveren.

Lees meer over Mobiliseer je inwoners met ons communicatiepakket

Kom met je deelname in de pers!

Wij zijn op zoek naar gemeenten die de schouders onder onze campagne willen zetten in de pers.

Lees meer over Kom met je deelname in de pers!

Ja, stuur me alle tips!

Doe mee aan de 30 Dagen Minder Wagen en ontvang massa’s tips, tricks én een pak voordelen van onze mobiliteitspartners. Door de challenge aan te gaan kan je niet alleen zelf veel leren, maar geef je ook meteen input voor een beter mobiliteitsbeleid.

Een actie van

logo netwerk duurzame mobiliteit

Met de steun van